Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kaddafi’nin oğlu özür diledi

Libya’da devrik lider Muammer Kaddafi’nin oğlu Saadi Kaddafi ve İç Güvenlik Örgütü Başkanı Abdullah Mansur'un Nijer’den teslim alındıktan sonra Libya halkından özür dilediği ortaya çıktı.



Saadi Kaddafi'nin 6 Mart'ta Nijer'den teslim alındıktan sonraki ilk görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Kaddafi Libya halkına hitaben yaptığı konuÅŸmada, cezaevinde kendisine iyi davranıldığını belirterek, devrim sonrasında Libya içerisindeki bazı eylemleri desteklediÄŸi için Libya halkından özür diledi.

Libya resmi televizyon kanalında yayınlanan görüntülerde saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu bildiren Saadi Kaddafi, geçmiÅŸte yaptıklarından dolayı Allah'a tövbe ettiÄŸini söyledi. 

Kaddafi ayrıca ülkesindeki istikrarsızlığın son bulması için yeni yönetime karşı isyan eden tüm eski rejim güçlerinin silahlarını bırakması gerektiÄŸini kaydetti.

Mansur da af diledi

Nijer'in iade ettiÄŸi Libya eski Ä°ç Güvenlik Örgütü BaÅŸkanı Abdullah Mansur da aynı kayıtta Libya halkından özür diledi.

Mansur, yanlış bir ideolojinin yönlendirmesiyle gerçekleri görmediÄŸini, insan haklarını ihlal eden suçlar iÅŸlediÄŸini ve Libyalı birçok suçsuz insana iÅŸkence yaptığını söyleyerek, önce Allah'tan sonra da Libya halkından af dilediÄŸini açıkladı. 

Saadi Kaddafi, Eylül 2011'de babası Muammer Kaddafi’ye baÄŸlı rejimin devrilmesinden kısa bir süre önce Nijer'e sığınmıştı.

Nijer hükümeti, devrimden sonra kurulan Libya yönetiminin çaÄŸrılarına raÄŸmen "insani sebeplerden" ötürü Saadi'ye iltica hakkı tanıdığını ve onu ülkesine teslim etmeyeceÄŸini bildirmiÅŸti.

Uluslararası Polis TeÅŸkilatı (Ä°nterpol) da Libya'nın talebi üzerine, Saadi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Saadi, 6 Mart'ta Libya'ya iade edildi.

Nijer, Abdullah Mansur’u ise 14 Åžubat’ta Libya’ya iade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.